Zeg vaarwel tegen haaruitval met Alline
Haarsupplementen bij haaruitval - te mooi om waar te zijn?

Verlangt niet iedereen naar prachtig haar? Gezonde lokken spelen een cruciale rol in ons gevoel van eigenwaarde. Een fraaie haardos kan zelfvertrouwen vergroten, nieuwe mogelijkheden bieden en vaak zelfs leiden tot succes. Helaas wordt niet iedereen gezegend met weelderig, dik haar. Haarverlies, zichtbare kale plekken en dunner wordend haar zijn veelvoorkomende uitdagingen die meer mensen ervaren dan je misschien denkt. Niet verwonderlijk dat haarsupplementen net inpikken op de wens naar een volle glanzende haardos waar je omgeving enkel maar jaloers op kan zijn. Maar de grote vraag is: Lossen supplementen haarverlies op?
Wist je dat zowel vrouwen als mannen kampen met haarverlies?
Wist je dit? Haarverlies is universeel: het komt zowel in Europa las Amerika of Azië voor. Zowel bij vrouwen als bij mannen.
Het is belangrijk om te weten dat je als man of vrouw met een haaraandoening niet alleen bent: bijna 50% van de vrouwen en 80% van alle mannen krijgt in mindere of meerdere mate te kampen met haarproblemen. Er is niets mis mee om er iets aan te doen: voor jezelf zorgen zodat je je goed in je vel voelt is ook een mooie deugd.
Hormonaal haarverlies stopt niet vanzelf
In een recent onderzoek in onze kliniek ontdekte we bij meer dan 75% van de deelnemers een onderliggende hormonale of erfelijke oorzaak voor hun haarproblemen. Specifiek verdient hormonaal haarverlies bij vrouwen, ook bekend als alopecia androgenetica of vrouwelijk patroon haarverlies, onze volle aandacht. De presentatie van deze vorm van haarverlies is vaak verrassend divers: soms manifesteert het zich als opvallende haaruitval, maar meestal gaat het om een geleidelijke verdunning van individuele haren. Na verloop van tijd kan dit leiden tot kale plekken en een zichtbare hoofdhuid. Bij mannen resulteert het vaak in een terugtrekkende haarlijn en kaalheid boven op het hoofd, terwijl vrouwen vaak een bredere middenscheiding, zichtbare hoofdhuid boven de oren of dunner wordende haartjes aan het voorhoofd ervaren. Deze sluipende bedreiging voor weelderig haar verdient onze volle aandacht om verdere schade te voorkomen.
Wat werkt er wel bij hormonaal haarverlies?
Minoxidil en medicatie op voorschrift kunnen helpen.
Iets minder dan de helft van de ondervraagden in onze studie probeert met medicatie zoals Minoxidil het probleem op te lossen of te vertragen. In onze praktijk zien we dat gerichte medicatie bij 30 tot 50% van de gebruikers een positief resultaat geeft. Nevenwerkingen en medicatiemoeheid leiden helaas vaak tot een vroegtijdige onderbreking of stopzetting ervan.
Naast Minoxidil is de hormoonremmer Finasteride (en het nieuwere Dutasteride) voor mannen een mogelijke optie. Let er wel op dat dit product ernstige nevenwerkingen kan veroorzaken.
Voor vrouwen zijn de opties beperkt: Minoxidil in lotion of in pilvorm is het enige goedgekeurde preparaat dat voorgeschreven kan worden bij alopecia androgenetica of vrouwelijke vorm van haarverlies. Hormoonpreparaten op basis van oestrogenen kunnen helpen indien de hormoonbalans verstoord is, zoals in de menopauze en bij aandoeningen zoals het polycyctisch ovariumsyndroon (PCOS) waar er een overschot aan androgenen (mannelijke hormonen) aanwezig is (primair hyperandrogenisme). Ook Spironolactone is dan een mogelijke optie. De huisarts, dermatoloog of medische haarspecialist kan hierbij adviseren.
Je eigen bloed gebruiken tegen haarverlies is 100% biologisch en veilig
Medicatie kan dus helpen. Nochtans verkiezen de meeste mensen in onze praktijk eerder een biologische aanpak met geconcentreerde bloedplaatjes. Deze techniek genaamd PRP of Plaatjes Rijk Plasma stabiliseert de uitdunning en leidt in ongeveer 70% van de patiënten tot een verdikking van de haardos. In combinatie met laserbehandeling zien we zelfs nog veel betere resultaten.
Zijn supplementen nuttig bij hormonaal haarverlies?
Een kwart van de respondenten in onze studie wijst op stress, ziekte, of lichamelijke tekorten, zoals een ijzertekort, als mogelijke oorzaken van hun haarproblemen. Opmerkelijk is dat toch meer dan 70% hun toevlucht zoekt tot supplementen, zoals Alline, dat vitamines en mineralen bevat. Dit verklaart waarom sommige mensen weinig tot geen verbetering ervaren, ondanks het gebruik van kostbare supplementen. Ze zijn in veel gevallen eenvoudig gezegd niet geschikt om het probleem op te lossen.
Enkel bij vastgesteld tekort in het bloed of DNA
Wanneer je huisarts een tekort in het bloed vaststelt is het verhaal anders, dan kan een gericht supplement wel een verschil maken. Het is belangrijk te begrijpen welke specifieke tekorten van toepassing kunnen zijn.
Eerst en vooral, denken we aan ijzertekort, vooral bij vrouwen tijdens hun menstruatiecyclus, of aan een onvoldoende werkende schildklier. Daarnaast kunnen ook tekorten aan vitamines voorkomen, zoals vitamine D, foliumzuur, en vitamine B12, om er maar een paar te noemen. In geval van tekorten kunnen deze eenvoudig worden aangevuld, waardoor het probleem binnen enkele maanden kan worden verholpen. Soms is er een onderliggende medische oorzaak die verder onderzocht moet worden.Nieuwer dan een bloedname is het vaststellen van structurele afwijkingen in het DNA. Deze DNA test genaamd de TrichoTest is een waardevolle aanvulling en wordt door meer en meer patiënten aangevraagd.
Share
Op zoek naar een wetenschappelijk onderbouwde oplossing voor je haarproblemen?
Onze haarklinieken in Tessenderlo en Machelen staan aan de voorhoede van diagnostische precisie, gebruikmakend van de nieuwste AI-technologieën om de ware oorzaak van haaruitval te identificeren.
Leg de oorzaak van je haarprobleem bloot dankzij een grondige haar- en huidanalyse en de antwoorden op een gedetailleerde vragenlijst.
We nemen de tijd om jouw situatie te begrijpen om een aangepaste behandeling samen te stellen die écht werkt.
Klaar voor een doorbraak in jouw haarherstel?
- Boek nu je consultatie voor een deskundige diagnose en zet de eerste stap naar effectieve behandeling en blijvend herstel!
Openingsuren
- Maandag
- -
- Dinsdag
- -
- Woensdag
- Gesloten
- Donderdag
- -
- Vrijdag
- -
- Zaterdag
- -
- Zondag
- Gesloten
Telefonisch contact
0032 468 15 06 36 (wij geven enkel telefonisch advies aan bestaande patiënten)
Gesloten op: woensdag,
zaterdag, zon- en feestdagen








