Informatie & Brochures

Ben je onzeker over je haren of vermoed je een haarprobleem?


Stel je vraag aan de Haarddokter in Tessenderlo, download een brochure of maak je afspraak voor een intakegesprek

Ken je dit gevoel?

Je zit met natte haren te wachten op de kapper. Je ziet jezelf in de spiegel en vraagt je af: zijn mijn inhammen achteruitgegaan? Zag je altijd al zoveel hoofdhuid. Zijn mijn haren altijd al zo dun geweest?

Is dit herkenbaar dan heb je mogelijk een medische haarprobleem.

En nu? Waar vind je het beste, eerlijke advies? Op internet? Bij de kapster of bij vrienden?

Haaruitval en dunne haren zijn een medische aandoening. Bij een gespecialiseerde arts (een haardokter) krijg je eerlijk advies over de oorzaak en wat je eraan kan doen.

Vanuit mijn jarenlange ervaring adviseer ik patiënten uit binnen- en buitenland.

Twijfel daarom niet langer en neem contact op.

Samen met jou vinden we samen  de beste oplossing die bij jou past.

  • Wat veroorzaakt mijn haaruitval?

    Veel verschillende oorzaken zoals genetische factoren, stress, hormonale veranderingen, voedingsdeficiënties of medische aandoeningen kunnen haaruitval geven. Een gespecialiseerde arts kan de oorzaak voor jou achterhalen.

  • Zal mijn haar ooit weer teruggroeien?

    Dit is een van de meest voorkomende en emotioneel geladen vragen. Het antwoord is afhankelijk van de oorzaak. Ligt er een medisch probleem aan de basis van het haarverlies? Zijn er tekorten op vlak van vitamines of hormonen? Is er een erfelijke factor aanwezig. In onze ervaring gaat de stelling: "verloren haren ben je voor altijd kwijt" , in de meeste gevallen niet op.

  • Is mijn haaruitval tijdelijk of permanent?

    Of jouw haarverlies een tijdelijk fenomeen is of een permanente aandoening hangt af van de oorzaak. Via een vragenlijst en onderzoek komen we het antwoord te weten.

  • Hoe kan ik het onderscheid maken tussen normale haaruitval en abnormaal haarverlies?

    Een normale hoeveelheid dagelijkse haaruitval beperkt zich tot minder dan 120 haren. Houdt je haaruitval langer aan dan enkele maanden of ben je erg ongerust omdat je erg veel haren verliest dan is advies bij een haardokter nodig.

  • Wat moet ik doen bij haaruitval?

    Wanneer de oorzaak duidelijk is -zoals haaruitval na een stressvolle periode - hoef je meestal niets te doen. Haaruitval die langer dan drie maanden aanhoudt laat je best nakijken door een medische haarspecialist. 

  • Welke behandelingen zijn beschikbaar voor haaruitval?

    Iedereen kent transplantatie, maar dit pakt het probleem niet bij de oorzaak aan. 

    Medicatie, topische behandelingen met vitamines, eigen cellen (bloedplaatjes of stamcellen) en lasertherapie zijn gebruikelijke behandelingen voor de meeste mensen.

  • Hoe snel moet ik resultaten verwachten van de behandeling?

    Is je haarprobleem geleidelijk aan verergerd, dan zal je ook pas na maanden een eerste verbetering merken. 

    Na 1 jaar gebruik van bepaalde medicatie is 50% van de gebruikers tevreden. Na 2 jaar stijgt dat aantal tot 80% in een recente studie. Wonderoplossingen bestaan niet. 

  • Zijn haaruitvalbehandelingen veilig en zijn er bijwerkingen?

    Mogelijke risico's en bijwerkingen van haaruitvalbehandelingen zijn afhankelijk van de gekozen behandeling. Medicatie geeft vaker bijwerkingen dan lasertherapie of plaatjes rijk plasma of PRP. Bij deze twee laatste zijn de risico's op bijwerkingen miniem.

  • Zijn er levensstijlveranderingen die ik kan maken om haaruitval te verminderen?

    Haaruitval is gerelateerd aan ijzertekort. Ook Vitamine D, Vitamine B12, Biotine en Zink en Foliumzuur zijn belangrijk voor je haren. Een gebalanceerd dieet is daarom belangijk. Ook stressmanagement en het correct gebruik van producten voor haarverzorging en styling kunnen een rol spelen.

  • Kan stress haaruitval geven?

    Jazeker. Een plotse lichamelijke of psychische belasting kan haaruitval geven. Typisch treedt de haaruitval op enkele maanden na het stress-moment. Meestal verdwijnt de haaruitval spontaan enkele maanden later. Wanneer de stress langer duurt kan de haaruitval maanden tot jaren verdergaan.

  • Heeft voeding invloed op haaruitval?

    Gezonde evenwichtige voeding die voldoedne ijzer, mineralen en vitamines bevat is belangrijk voor een gezonde haargroei. Bepaalde voedingstekorten kunnen haaruitval veroorzaken of verergeren. Laat je bloed alvast nakijken bij de huisarts.

Wil je een vraag stellen aan de haardokter?


Dokter, Heb ik een haarprobleem?

* indicates required

Benieuwd wat de Haar en Huid Kliniek jouw kan bieden?


Brochure Haar en Huid Kliniek


Goede uitleg, vriendelijk en professionele begeleiding. Ik voel mij gerust onder de begeleiding van de dokter.  

Veerle
Je wordt hier steeds vriendelijk en zeer professioneel ontvangen. Telkens je de praktijk buiten stapt, krijgt je vertrouwen een boost ! Een absolute aanrader !
Nicolas

Share by: